Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Ingrediente

  • Circa 800 g urzici proaspete (o sacoşă)
  • 2 - 3 ouă
  • 2-3 cepe
  • 2-3 felii pâine
  • usturoi
  • sare
  • condimente
  • făină
  • ulei

Mod de preparare

Se curăţă, se spală şi se fierb uşor urzicile în puţină apă. Se strecoară de zeamă, sau, mai bine, se storc cu mâna. Se dau pe maşina de tocat carne împreună cu ceapa călită şi, in final, cu 2-3 felii de pâine. Compoziţia se amestecă bine cu ouăle şi se adaugă usturoi, sare şi condimente după gust. Dacă urzicile au fost bine stoarse, se pot forma cu uşurinţă chiftele care se dau prin făină şi se rumenesc în ulei, în tigaie, la foc mic. Daca obţineti o compoziţie mai moale, daţi-o la cuptor până când budinca se umflă şi formează o crustă aurie. Reţeta este simpla, destul de rapidă şi se vrea foarte "elastica" în funcţie de ingredientele, cantităţile şi preferinţele dvs.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Pui cu sparanghel si cartofi

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise