Chiftele Marinate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele Marinate

Ingrediente

  • - 500g carne tocata(porc, vita, sau amestec)
  • - un ou
  • - 4-5 catei de usturoi
  • - 2 felii de paine (inmuiate in lapte)
  • - 3-4 linguri pasta de tomate
  • - un cub vita
  • - sare si piper

Mod de preparare

Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron.

Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza.

Apoi puneti putina faina intr-o farfurie, se ia putina carne cu ajutorul unei linguri, se tavaleste prin faina si se formeaza o bila. Le puteti lasa asa sau le puteti apasa cu palmele cam 2-3 mm.

Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei cat sa se scufunde pana la jumatate.

Cand ati terminat de prajit toate chiftelutele, puneti o alta tigaie pe foc cu putin ulei in care puteti 2 catei de usturoi cu tot cu coaja.

Se indeparteaza cateii de usturoi cand au inceput sa se inmoaie, apoi se adauga pasta de tomate cu cubul de vita dizolvat in o cana de apa calduta si o jumatate de lingurita de zahar.

Se lasa la fiert cam 15-20 de minute, mai puteti adauga apa daca sosul scade. Puteti adauga o lingurita de faina sa ingrosati sosul. Se serveste cu piure de cartofi.

POFTA BUNA!!!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise