Dovlecelul,spalat,se rade pe razatoarea cu gauri mari;se presara cu 1/4 lingurita de sare si se lasa cca 30 minute.Daca e nevoie,dovlecelul se curata si i se scot semintele;eu,aici,am dovlecei mai mici;nu e nevoie.
Dupa cca 30 minute,se stoarce,bine(in miini),apoi se amesteca cu celelate ingredient.
Se potriveste de sare si piper.Din compozitia rezultata,se formeaza chiftelute.Chiftelutele se prajesc;apoi,se pun pe servet sbsorbant,sa se extraga surplusul de grasime.
Se servesc calde,cu diferite garniture,salate.
Mie,imi ies cca 25 de chiftelute dint-un kg de dovlecei.
Pt.chiftelutele astea,e mai bine ca dovlecelul sa nu fie f.tinar;e mai putin apos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise