Chifle de casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chifle de casa

Ingrediente

  • 500 g faina(amestec pt paine)
  • 300ml lapte caldut
  • 25g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

1. Cernem faina intr-un castron,in mijloc adaugam drojdia topita in 100ml lapte caldut.

2. Amestecam compozitia cu mainile adaugand in mod gradual sarea,laptele ramas,pana obtinem o compozitie moale omogena si elastica,

3. Acoperim coca cu un prosop umed si o lasam intr-un cald cam 30-40 minute;Dupa acest timp luam coca o mai framantam putin si formam chifle pe care le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de cuptor;Le punem deoparte,la caldura cam 25-30 minute ,dupa care le introducem in cuptorul cald 200°C timp de 20-25 minute,dar nu inainte de-a le unge cu ou batut sau lapte;

4. Le pastram pt 2-3 zile in punga de hartie sau le putem congela una cate una in pungute de plastic;E deajuns sa le scoatem din congelator cu o ora inainte de servire,sunt proaspete si bune!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise