Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit.
Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit. Chiflele au, de asemenea, o crustă crocantă și fragil uimitor de moale in interior.
Aceste chifle sunt pe baza de chefir, aproape pâine, deoarece aluatul nu conține ouă. Chefir este utilizat pentru a lega toate ingredientele. De asemenea, puteți utiliza pentru chifle făcute din lapte un aluat nedospit, dacă doriți să obțineți chifle care conțin mai puțin de grăsime.
Se incinge cuptorul la 200 gr. C
Se acoperă tava cu hârtie pergament și se unge usor cu ulei.
Într-un castron mare, se amestecă toate ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt și sare.
Taiem untul în cuburi mici și se răcește în frigider (cu cel puțin 30 de minute).
Se adaugă untul la compozitia de faina si se amesteca. Aluatul ar trebui să arate ca firimituri uscat grosier.
Punem migdalele in blender si le zdrobim.
Se adaugă în vasul cu chefir și se amestecă.
Punem peste faina si framantam aluatul suficient pentru a se aduna într-o minge.
Puneți aluatul din castron pe o placă presarata cu faina si formati aluatul intr-un cerc plat, apoi rupem cu mana si le facem sub forma de chifle.
Se coc chiflele cu chefir aproximativ 17-20 de minute, până când capata o crusta maro auriu crocantă (sau pana cand scobitoarea introdusa in centrul chiflei, va ieși curata).
Se servesc chiflele calde din aluat nedospit - cu unt sau crema de lamaie.
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise