Chestnuts Muffins

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente muffins:
  • - 4 oua
  • - 120 gr zahar
  • - 250 gr piure castane
  • - ½ pliculet praf de copt
  • - 75 gr migdale macinate
  • - 75 gr faina
  • Ingrediente pentru insiropat:
  • - 150 gr ciocolata
  • - 150 ml smantana pentru frisca
  • Mai avem nevoie de:
  • - fulgi de ciocolata/zahar

Mod de preparare

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu ajutorul unei spatule, faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate. Aceasta compozitie o impartim intr-o forma tapetata cu hartiute speciale pentru muffins. Este bine sa folositi hartiute mai mici, nu foarte inalte (cum am facut eu cu prima portie :P) deoarece nu le veti putea insiropa. Introducem tava in cuptorul preincalzit circa 20-25 minute, pana trec testul cu scobitoarea . Le lasam la racit si pregatim “crema”.

Punem smantana pentru frisca pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Nu lasam sa fiarba, punem deoparte sa se racoreasca putin.

Muffinsii raciti ii insiropam bine in “crema” de ciocolata si presaram din belsug fulgi de ciocolata sau de zahar.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise