Chek usor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 grame zahar (o cana)
  • 200 ml. lapte (o cana)
  • intre 50-100 ml. ulei, dupa gust (mai aspru sau mai fin)
  • 250 gr. faina (o cana plina) amestecata cu 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri cacao, esente, dupa gust

Mod de preparare

Se pun ouale intregi, zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt (faina se poate pune cu 10-20 gr. mai putina) esentele si se mixeaza toate odata, pana se omogenizeaza (2-3 minute). Se toarna o parte din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina; ce ramane se amesteca cu cacao si se toarna peste. Se uniformizeaza cu furculita. Cuptorul se incalzeste. Se da tava la cuptor primele 15 minute la foc mai intens, apoi se reduce la foc mic/mediu, depinde de cuptor. Se lasa 35-40 de minute, se scoate, se pudreaza cu zahar, se acopera cu un servet de bumbac. Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise