Blatul: se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata ciocolata şi untul la bain-marie. Când amestecul s-a topit, se toarnă peste biscuiţii sfărâmaţi şi se amestecă bine bine pana la omogenizarea completa. Pe un platou se aşează un inel de tort sau doar inelul de la o formă de tort cu fund detaşabil. Se pune compozitia pentru „blat”, se nivelează bine cu dosul unei linguri şi se dă la frigider.
Crema: Se mixeaza frisca lichida , rece, pana se intareste. Separat se mixeaza crema de brânză, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Gelatina alimentară se amestecă cu 100 ml apă rece şi se lasă să se înmoaie 10 minute. Apoi se toarnă într-o crăticioară şi se încălzeşte pe aburi, fără a o lăsa să fiarbă. Se amestecă frişca bătută cu branza şi gelatina răcită şi se mixează . Compoziţia se va închega când prajitura va fi pusa la frigider. Se taie bananele rondele si persicile in cuburi si se integreaza fructele in compozitia de crema. Se toarna peste „blatul” de biscuiti. Zmeura se amesteca cu un pliculet (dizolvat) de agar-agar sau gelatina speciala pentru tarta si se toarna peste crema de branza. Se lasa la frigider minimum 3-4 ore.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise