Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat. Umplutura cremoasa de branza, combinata cu aroma proaspata a capsunilor si blatul crocant, este un deliciu perfect pentru orice ocazie. Bucura-te de gustul rafinat al acestui desert fara coacere, care va impresiona cu siguranta pe oricine!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti
  • 150 g unt
  • Crema:
  • 600 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 500 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie
  • 200 ml apa
  • 15 g gelatina
  • Jeleu de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 100 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • Decor:
  • 250 g capsuni proaspete
  • 2 linguri de gem de capsuni
  • frunze de menta

Mod de preparare

Pregatirea crustei (blatului de biscuiti):

Zdrobeste biscuitii pana se transforma in fulgi fini. Poti folosi un blender sau ii poti zdrobi intr-o punga cu ajutorul unui sucitor.

Amestecă biscuitii zdrobiti cu untul topit, pana obtineti o compozitie omogena.

Tapeteaza o forma de tort (de aproximativ 23 cm diametru) cu hartie de copt.

Intinde amestecul de biscuiti uniform pe fundul formei de tort si preseaza bine folosind o spatula sau fundul unui pahar.

Pune crusta în frigider pentru aproximativ 30 de minute, sa se intareasca.

Pregatirea umpluturii:

Hidrateaza gelatina in apa rece (100 ml) conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un castron mare pune branza cremoasa cu smantana pentru frisca, zaharul pudra si extractul de vanilie. Mixeaza pană obtii o compozitie omogena. Dizolva gelatina hidratata in apa ramasa (incalzita).

Amestec-o cu o parte din compozitia din castron, apoi mixand, adauga si restul compozitiei. Toarna compozitia in tava si da-o la rece o ora.

Pentru jeleu:

Hidrateaza gelatina in apa rece.

Pune pe foc capsunile cu zaharul si fierbe cateva minute. Cu ajutorul unui blender marunteste capsunile, apoi amesteca-le cu gelatina hidratata.

Toarna jeleul peste crema deja intarita si mai pune 30 de min la frigider.

Decoreaza cheesecake-ul cu bucati de capsuni si pensuleaza-le cu putin gem amestecat cu apa. Pune frunzulite de menta din loc in loc pentru un contrast frumos.

Puteti incerca si spuma de capsuni, un desert rapid si delicios sau prajitura pufoasa cu capsuni.

Iar pentru o ocazie speciala sau un desert de weekend, va recomand un cheesecake cu sos fin de capsuni. Pofta buna!

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise