Cheesecake fara coacere cu afine . Un desert rapid, delicios si usor de preparat

Descopera cum sa prepari un cheesecake fara coacere cu afine. Un desert rapid, delicios si usor de facut, perfect pentru orice ocazie. Urmeaza reteta noastra simpla si savureaza un cheesecake racoritor si aromat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake fara coacere cu afine . Un desert rapid, delicios si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 500 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 10 g gelatina (1 plic)
  • 50 ml apa rece
  • Pentru topping:
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Marunteste biscuitii digestivi intr-un robot de bucatarie pana devin firimituri fine. Amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit pana cand obtii o compozitie omogena.
Pune compozitia de biscuiti intr-o tava de tort cu pereti detasabili (aprox. 23 cm diametru) si preseaz-o bine pe fundul tavii pentru a forma crusta. Pune tava la frigider pana pregatesti umplutura.

Hidrateaza gelatina in 50 ml de apa rece si las-o sa se hidrateze pentru aproximativ 5-10 minute.
Incalzeste gelatina hidratata la foc mic sau in cuptorul cu microunde, amestecand continuu pana se dizolva complet (nu o lasa sa fiarba). Las-o sa se raceasca usor.

Bate crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine pufoasa si omogena.
Bate smantana pentru frisca pana obtii o frisca ferma.
Incorporeaza gelatina dizolvata in crema de branza, amestecand bine.
Adauga frisca batuta in crema de branza, amestecand usor pana la omogenizare.

Toarna umplutura peste crusta de biscuiti si niveleaza suprafata. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 4 ore, sau pana se intareste.

Pune afinele (daca sunt congelate, lasa-le sa se dezghete si scurge excesul de apa) intr-o cratita mica, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.
Gateste afinele la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand zaharul se dizolva si afinele incep sa se sparga, formand un sos gros (aproximativ 5-10 minute).
Lasa sosul de afine sa se raceasca complet.

Scoate cheesecake-ul din frigider si toarna sosul de afine deasupra.
Niveleaza sosul pe intreaga suprafata a cheesecake-ului. Daca vrei, decoreaza-l si cu afine proaspete/
Serveste cheesecake-ul rece, taiat in felii.

Incearca si reteta de cheesecake fara coacere cu capsuni, cheesecake cu portocale sau cheesecake cu lamaie si menta. Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise