Cheesecake fara coacere cu afine. Reteta unui desert fin, cremos si delicios

Incearca aceasta reteta de cheesecake fara coacere cu afine – un desert fin, cremos si delicios, cu un topping de sos de afine si afine proaspete. Perfect pentru orice ocazie si pe placul tuturor.

Portii
6-8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cheesecake fara coacere cu afine. Reteta unui desert fin, cremos si delicios

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 200 g biscuiti digestivi (sau biscuiti simpli)
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g crema de branza (tip Philadelphia sau alta branza tartinabila)
  • 250 ml smantana pentru frisca (30-35% grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 10 g gelatina (5 foi sau 1 plic de pudra) + 50 ml apa rece
  • Pentru topping:
  • 150 g afine proaspete sau congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon (optional, pentru consistenta)
  • afine proaspete pentru decor

Mod de preparare

1. Prepararea bazei:
Marunteste biscuitii intr-un blender sau pune-i intr-o punga si zdrobeste-i cu sucitorul pana devin o pudra fina.
Amesteca biscuitii macinati cu untul topit pana obtii o compozitie nisipoasa.
Transfera amestecul in tava rotunda (cu inel detasabil, diametru 22 cm) si preseaza-l bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Pune tava in frigider pentru cel putin 30 de minute, pana se intareste.
2. Prepararea cremei de branza:
Hidrateaza gelatina: pune foile de gelatina in apa rece timp de 5-10 minute sau, daca folosesti gelatina pudra, presara-o peste 50 ml de apa si las-o sa se umfle.
Incalzeste gelatina la bain-marie sau la microunde (fara sa fiarba) pana devine lichida. Las-o sa se racoreasca putin.
Intr-un bol mare, mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana obtii o crema omogena.
Bate smantana pentru frisca pana devine ferma, apoi incorporeaz-o usor in crema de branza.
Adauga gelatina topita in crema de branza, amestecand rapid si uniform.
3. Asamblarea cheesecake-ului:
Toarna crema de branza peste baza de biscuiti si niveleaza suprafata cu o spatula.
Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 4-6 ore sau peste noapte, pana cand se intareste.
4. Prepararea toppingului de afine:
Intr-o cratita mica, pune afinele impreuna cu zaharul si gateste-le la foc mic pana isi lasa sucul (aproximativ 5-7 minute).
Daca vrei un sos mai gros, dizolva 1 lingurita de amidon in 2 linguri de apa rece si adauga-l in cratita. Lasa sosul sa mai fiarba 1 minut, pana se ingroasa.
Lasa sosul sa se raceasca complet inainte de a-l turna peste cheesecake.
5. Decorarea:
Dupa ce cheesecake-ul s-a intarit, toarna sosul de afine racit deasupra.
Decoreaza cu afine proaspete dupa preferinta.
Scoate inelul detasabil al tavii inainte de servire.
Sfaturi:
Poti adauga putina zeama de lamaie in sosul de afine pentru un plus de prospetime.
Daca iti place un cheesecake mai dulce, poti creste cantitatea de zahar cu 20-30 g.

Incearca si reteta de cheesecake cu capsuni, cheesecake cu portocale sau cheesecake cu avocado si caramel cu lime - reteta video. Pofta buna!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise