Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura: Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, ,smantana si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim rubarba.
Intr-un vas punem 2ooml apa,4 linguri zahar si zaharul vanilat,dupa care adaugam rubarba taiata in secmente de 2 cm.lasam la foc mic cca 10 minute,(pentru mai multa aroma si savoare,am adaugat si cateva capsuni taiate in doua)apoi punem fructele la scurs. Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste sucul pastrat si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat,se adauga bucatelele de rubarba.Se lasa sa se raceasca bine. Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.Pentru décor eu am pus si cateva capsuni proaspete.Combinatia de rubarba si capsuni este delicioasa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise