Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g biscuiti fragezi
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 200 de miez de nuca prajit si maruntit
  • piureul de ananas:
  • un compot mic ananas (580 ml)
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • umplutura de tapioca:
  • o cescuta de perle de tapioca
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri de dulceata de coacaze
  • jeleul:
  • 2 plicuri tort jelle
  • un pahar de apa
  • 3-4 linguri de dulceata de coacaze

Mod de preparare

Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri.

Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se amesteca bine totul, pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o ora.

Intre timp, inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa, cca. 30 minute, le scurgem si le punem la fiert in lapte, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu dulceata de coacaze si frisca mixata bine. Se intinde in strat uniform peste piureul de ananas si se lasa de seara pana dimineata la frigider.

Dimineata se pregateste jeleul astfel: se amesteca dulceata cu apa, apoi se strecoara sucul lasat de fructe. Fructele de coacaze din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider.

Sucul lasat se amesteca cu praful de tort gelle, intr-un ibric si se pune la fiert,amestecand continuu, pana da in 2-3 clocote, apoi se toarna deasupra prajiturii. Se mai lasa cca. 15 minute la rece sa se intareasca jeleul, apoi putem portiona prajitura.

Pofta buna!!!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise