Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat 1:
  • 200 g biscuiti Oreo;
  • 100 g unt;
  • Pentru blat 2:
  • 200 g biscuiti vanilati;
  • 100 g unt;
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic budinca de vanilie;
  • 2 linguri de zahar;
  • 500 ml suc de portocale;
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone;
  • 100 g ciocolata alba;
  • 200 g frisca batuta;
  • 1 plic de gelatina;
  • Pentru decor:
  • rodii;
  • capsune;
  • portocale;
  • ciocolata alba;
  • fulgi de ciocolata neagra.

Mod de preparare

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.

Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo)cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți.

Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția.La fel procedam si cu biscuitii vanilati.

Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo,apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri.

Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul.

Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale,dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul.

Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider.

Pentru a prepara crema:

Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde.

Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul.

Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule.

Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula.

Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema.

La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise