BLATUL:
Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă cu folie alimentară.
Se mărunțesc biscuiții bine (cu blenderul) și se topește untul o jumătate de minut la microunde, după care untul răcit se adaugă peste biscuiți.
Se amestecă biscuiții cu untul topit, se se adaugă nutella, se omogenizează bine compoziția, după care aceasta se așează uniform în tavă, presând bine blatul pe fundul tăvii cu ajutorul unei linguri.
După ce blatul este gata, acesta se ține la rece în frigider până terminăm crema.
CREMA:
Se pune gelatina la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiază introducând vasul cu gelatină într-un vas cu apă fierbinte.(În fotografia cu ingredientele, gelatina mea nu apare, deoarece deja o pusesem la înmuiat ;) ).
Cu ajutorul mixerului se bate brânza Mascarpone împreună cu crema de brânză și cu zahărul farin până ce aceasta devine spumoasă și își dublează volumul.
Separat se bate smântâna pentru frișcă până se obține frișca.
Se amestecă crema de brânză cu frișca, se adaugă semințele de vanilie (sau esența de vanilie), gelatina lichefiată și se omogenizează crema cu ajutorul unei spatule.
SOS CARAMEL:
Se pune zahărul într-un vas (de dimensiuni reduse) la foc mic și se ține până când zahărul se topește și se caramelizează frumos (Atenție să nu se ardă!).Peste zahărul topit se adugă apa, zeama de lămâie și frișca lichidă (cu grijă, să nu vă accidentați!), se omogenizează și se mai ține pe foc sosul cca. 5 minute până începe să se lege. Se dă la o parte vasul de pe foc și se lasă să se răcească.
Asamblare:
Peste blatul răcit și întărit se toarnă jumătate din cremă, se nivelează și se distribuie cât se poate de uniform fructele de pădure. (Dacă ați avut fructe congelate, așa cum am avut eu, este bine ca înainte de a le pune în cremă să le lăsați la scurs 15-20 minute într-o sită).
Se răstoarnă restul de cremă, se nivelează și se dă la rece, la frigider pentru cca. 4- 6 ore, până când crema se întărește.
După ce cheesecake-ul s-a întărit, se scoate pe un platou și înainte de a se servi, peste acesta se toarnă sosul caramel (rece) și se decorează cu fructe roșii (eu am avut câteva coacăze și am încercat să fac câteva forme din zahăr ars).
Poftă bună!
Mai multe detalii gasiti pe:https://vickysrecipes.wordpress.com/
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise