Aceasta reteta o puteti gasi accesand link-ul alaturat: http://www.justlovecookin.com/2010/12/cheesecake-cu-ciocolata.html; eu doar am testat-o, si ce a iesit ... mi-a depasit toate asteptarile in ceea ce priveste gustul, mai ales a eu sunt o amatoare de ciocolata!!
Biscitii se maruntesc (intr-un robot de bucatarie sau cu sucitorul) si se amesteca cu cele 3 linguri de cacao si 2 linguri de zahar. Untul se topeste si se adaoga peste biscuiti. Se amesteca bine, iar rezultatul in asezam intr-o forma de tort cu peretii detasabili, pe care initial am unso cu unt. Se aplatizeaza aceasta compozitie in forma de tort cu ajutorul unei linguri.
In blogul de unde am preluat reteta este recomandat ca pe fundul formei de tort sa punem hartie de copt pentru a evita zgarierea acesteia cand taiem felii din cheesecake.
CREMA
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat si se adauga branza (branza nu trebuie sa fie rece pentru ca atunci cand se va adauga ciocolata topita, aceasta se poate intari; eu am incalzit cuptorul pt cateva minute si apoi am bagat cutia cu branza pentru 10 minute la incalzit).
Ciocolata am topit-o in bain-marie in 3-4 linguri de lapte si am lasat-o doar putin la racit, iar apoi am turnat-o peste branza si am amestecat bine.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza compozitiei de branza amestecand cu o lingura de jos in sus, ca la blatul de pandispan.
Compozitia astfel creata se toarna in forma de tort si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 1 ora.
Cand este gata, se scoate si se lasa la racit cateva ore bune, sau chiar pana a doua zi, tinandu-se la frigider.
Ornamentul am vrut sa-l fac exact ca in blog, dar nu am avut instrumentul necesar pentru a face liniile acelea de ciocolata, asa ca eu am topit o ciocolata alba, care, mi s-a parut ca nu e de ajuns, si am mai adaugat cateva bucatele de ciocolata amaruie si am imbracat suprafata tortului cu aceasta ciocolata. Am lasat la racit si, inainte de servire, am ras ciocolata peste tort, cu ajutorul ustensilei de curatat cartofi.
Tortul se tine la frigider.
E foarte simplu de facut. Costul vi se poate parea un pic cam ridicat (intre 35 si 40 lei), dar tortul acesta merita efortul!
Ca si timp pana la servire va pot spune ca preparatul si coptul o sa va ia cam 1 ora si jumatate, iar de asteptat pana se raceste si se imbraca in ciocolata, va dura de la cateva ore bune, pana chiar sa fie lasat peste noapte la frigider.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise