Cheescake cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g ricotta (branza de vaci dulce)
  • 150g biscuiti tari
  • 150g zahar
  • 150ml frisca
  • 300g capsuni
  • 80g unt
  • 2 oua
  • 3 foi gelatina
  • 2-3 foi menta
  • 2-4 linguri lichior portocale

Mod de preparare

Puneti la inmuiat gelatina in apa rece.

Intr-un castron bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o crema spumoasa, apoi incorporati ricotta trecuta prin sita.

Treceti prin blender biscuitii pana se fac praf apoi uniti untul topit putin cate putin amestecand in continuare. Distribuiti amestecul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, presand bine si uniform amestecul, dupa care il puneti in congelator 30 minute.

Curatati si spalati capsunii, tineti cateva pt decor si restul il taiati bucatele.

Incalziti lichiorul si dizolvati in el gelatina, stoarsa bine de apa, lasati putin la racit apoi o incorporati in crema cu ricotta, apoi adaugati frisca batuta tare si capsunii taiati. Amestecati bine compozitia apoi o varsati peste baza de biscuiti.

Puneti in frigider min 2-3 ore.

Scoateti prajitura pe un platou si decorati cu capsunii ramasi si frunze de menta.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise