Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare.
Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare, pina se intareste bezeaua tare de tot.
Adaugam uleiul, amestecam de data aceasta, cu o spatula si la final, adaugam faina pusa putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus, cu atentie, sa nu spargem bulele de aer formate de albusuri.
Impartin aluatul in trei boluri, in parti egale.
1- primul ramane alb si adaugam in el esenta de lamaie.
2- al doilea, punem in el turmenicul sau sofranul dizolvat intr-un pic de apa si esenta de migdale.
3- al treilea primeste lingura de cacao neagra.
Amestecam bine albusurile cu aceste componente si le punem in trei posh-uri diferite.
Tava pentru chec o capitonam cu hartie de copt unsa cu putin unt ( a mea avea 26 cm lungime, dar daca vreti ca acest chec sa fie mai inalt, puteti folosi o tava mai scurta).
Cu ajutorul posh-ului, punem pe lungimea tavii cate o bara din aluatul maro, apoi galben si apoi din cel alb.
Deasupra presaram cacao neagra.
Punem al doilea rand de aluat, astfel incat sa nu se suprapuna culorile : galben, alb, maro, pudram cu cacao neagra si al treilea strat : alb, maro, galben.
Peste ultimul strat, nu mai cernem cacao, il lasam asa cum este sau cu ajutorul unei scobitori, facem rotocoale deasupra, amestecand culorile.
Dam tava cu checul la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute sau pina cand trece testul scobitorii.
Lasati apoi checul sa se raceasca in tava.
Dupa ce s-a racit de tot, puteti sa il pudrati cu zahar praf sau nu. Se poate portiona acum...
Asa-i ca va place aspectul lui ?
Pofta mare va doresc !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise