Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat un varf de cutit), apoi se bat spuma tare, se adauga zaharul putin cate putin, zaharul vanilat, galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga treptat in compozitie, amestecand de sus in jos, cu o lingura de lemn. Se toarna doua treimi din compozitie in cele 2 tavi de chec unse in prealabil cu putin ulei si tapetate cu faina. In cea de-a treia parte ramasa din compozitie se adauga cele 2 linguri de cacao freacate bine cu putina apa fierbinte si o lingurita de zahar pudra. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se pune cu o lingura pe mijlocul tavilor de chec. Cu o furculita se fac forme in compozitia alba. Se pun si cativa samburi de nuca - pentru finete.
Cuptorul se porneste inainte de a se pregati checul.
Se coace cca 15 min la foc tare, fara a se deschide usa cuptorului, apoi cca 30 min la foc mic.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise