Preîncălzeste cuptorul la 180°C .
Curăţă şi taie ceapa rondele, la fel ardeiul si baconul. Căleşte–le împreună fără să se coloreze.
Bate ouăle, adaugă sarea, piperul, caşcavalul, brânza, pasta de tomate.
Amestecă făina cu praful de copt. Amestecă-le cu ceapa şi şunca.
Verifică gustul.
Amesteca totul si toarnă în tava de chec unsă.
Coace 40-45 minute.Verifică daca nu e prea mare focul si redu putin în partea a doua a coacerii.
Lasa sa se răceasca puţin în forma ca e foarte fraged şi se poate rupe1 Pune-l apoi pe hârtie de bucatărie.
Se poate servi cald sau rece. E bun si de o gustare sau de dus la iarbă verde.
Serveste cu o salata verde, cu roşii sau aşa cum este.
Observaţii:
Daca nu ai bacon, pune salam, suncă, ce ai. Cu brânza la fel, poţi pune si telemea mai veche(sa nu aibă apă).
Eu fac 2 checuri deodată ca încap în cuptor. Poţi dubla cantitatea sau face alt chec sărat(vezi reţeta mea cu măsline)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise