Chec pufos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt o tava:
  • 4 oua
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • 2 lg de cacao
  • 1/2 cana de ulei

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul ramas, pana acesta se dizolva, se adauga uleiul si bicarbonatul stins. Galbenusurile se pun apoi peste albusurile batute.

Se amesteca usor cu o spatula/arc, dupa incorporare se adauga faina in ploaie, cernuta. Se amesteca din nou.

Jumatate din compozitie se pune intr-un alt vas si se adauga cele doua lg de cacao, cernuta.

Intr-o tava tapetata cu hartie se pune prima data jumatate din comp. alba, jumatate din comp. cu cacao, iar cu o furculita incercati sa amestecati usor cele doua spume. De-asupra punem comp. alba care a mai ramas si cea de cioco.

Se baga in coptorul preincalzit pt 30 de min.

Este tare usor de preparat si mmmm...gustos :D

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise