Chec pufos si delicios

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -6 oua
  • -1 cana si trei sferturi de zahar
  • -2 cani de faina
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • -2 zahar vanilat,esenta de rom
  • -un castronel cu nuci taiate marunt
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri apa rece
  • -10 linguri ulei
  • -3-4 linguri smantana

Mod de preparare

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul vanilat,esenta de rom, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine,se pune praful de copt stins cu lamaie (sau otet), cele 2 cani de faina si se amesteca, se adauga nucile si lingurile de smantana.

Albusurile se bat spuma tare,se adauga putin cate putin cele trei sferturi de zahar,dupa acea se incorporeaza usosr usor in compozitia cu galbenusurile.

Se toarna totul in 3 tavi de chec sau in doua tavi de cozonac unse cu margarina/ulei si tapetata cu faina (puteti folosi foi de copt).

Opriti putin din compozitia rezultata si adaugati cele 2 linguri de cacao,si se toarna peste compozitia din tava (puteti tapeta cu o furculita pentru a da un contur mai bun checului).

La final se pudreaza cu zahar vanilat pudra.

*sugestie: puteti dizolva o ciocolata intr-un ibric, rezultand un topping de ciocolata pe care il puteti pune pe chec!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise