Chec pufos cu stafide inmuiate in rom – o reteta simpla, delicioasa si aromata, perfecta pentru a adauga un plus de savoare in orice moment al zilei, fie ca e vorba de un desert pentru familie sau o gustare delicioasa.
Hidrateaza stafidele
Pune stafidele intr-un bol si toarna peste ele romul. Lasa-le la inmuiat timp de 20-30 de minute.
Prepara aluatul
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare. Adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, mixand pana se formeaza o bezea lucioasa.
Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi adauga laptele si amesteca bine.
Incorporeaza compozitia de galbenusuri in bezea, amestecand usor cu o spatula.
Cerne faina cu praful de copt si incorporeaz-o treptat in compozitie, amestecand usor cu miscari de sus in jos.
La final, adauga stafidele scurse bine de rom si amesteca usor.
Coacere
Toarna compozitia intr-o tava de chec (25 cm lungime x 11 cm latime x 7 cm inaltime) tapetata cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Servire
Lasa checul sa se raceasca in tava 10 minute, apoi scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar.
Poti pudra cu zahar si servi alaturi de un ceai sau cafea.
Incearca si reteta de chec pufos cu cacao, chec cu mac si portocale sau chec marmorat. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise