Reteta de chec pufos. Cum faci acasa reteta de chec pufos.
Reteta asta o am in caietul meu de prajituri de peste 25 de ani. Desi, de-a lungul timpului am incercat multe retete de chec, tot la ea ramas. Ies doua checuri mari, pufoase si gustoase, deloc innecacioase.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si vanilia, pana cand prind consistenta, apoi incorporam zaharul, in doua transe, mixand continuu. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa, care sa nu curga din castron.
Galbenusurile le mixam cu uleiul, apoi adaugam si laptele.
Turnam amestecul de galbenusuri peste bezea si il incorporam delicat cu o spatula.
Faina o amestecam cu praful de copt si o inglobam la compozitia de oua.
Impartim compozitia in cele doua forme acoperite cu hartie de copt, lasand in bol putin din compozitie pentru a o amesteca cu cea de cacao si ness.
Cele doua linguri de cacao si cea de ness se amesteca cu apa, pana cand am obtinut o compozitie cremoasa.
Punem deasupra aluatului alb pe cel cu cacao si amestecam delicat cu o scobitoare pentru a obtine efectul marmorat.
Incingem cuptorul la 180 de grade C si coacem checurile 40-45 de minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta.
Scoateti checurile pe un gratar sa se raceasca, imediat ce le-ati scos din cuptor.
Daca doriti, le puteti presara deasupra zahar pudra. Sau, inainte de a le baga la cuptor, puteti pune deasupra nuci taiate grosier, fulgi de migdale, picaturi de ciocolata, etc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise