Inmuiati stafidele in rachiul de pere, la care ati adaugat 2 linguri cu apa calduta. Curatati perele de coaja si de partea lemnoasa, taiati-le cubulete, prajiti-le in 30 g unt, amestecand pana incep sa se rumeneasca, si lasati-le sa se raceasca intr-o strecuratoare.
Separati albusurile de galbenusuri. Puneti galbenusurile intr-un castron, impreuna cu zaharul, frecati-le pana ce incep sa se albeasca si incorporati, apoi, faina in ploaie.
Incingeti cuptorul la 180gr.. Bateti albusurile spuma (tare), impreuna cu un varf de cutit de sare.
Incorporati in aluat cubuletele de para, stafidele cu alcool cu tot si la urma spuma de albusuri, amestecand usor, cu o spatula. Ungeti cu untul ramas o forma de chec de 24 cm si infainati-o intorcand-o cu gura in jos, ca sa cada surplusul de faina. Turnati aluatul in forma si dati checul 50 de minute la cuptor.
Lasati-l sa se odihneasca 10 minute inainte de a-l rasturna si serviti-l caldut sau rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise