Chec

Topim untul/margarina.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina care creste singura
  • 250 gr unt sau margarina
  • 440 gr zahar
  • 360 ml lapte
  • vanilia
  • coaja de portocala
  • 1 lingurița apa de trandafir
  • 4-5 oua

Mod de preparare

Topim untul/margarina (fără a-l arde) intr-o craticioara sau la microunde. Adaugam zaharul si batem cu un tel pentru 1 minut. Adaugam oualele, laptele, vanilia si coaja de portocala ( dar amestecam in continuu, ar fi bine sa aveti un ajutor linga voi) si amestecam. Adaugam faina si apa de trandafir si amestecati bine pana se omogenizeaza. Ungem doua forme cu unt si punem compozitia . Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem pentru 1 ora. Lasam 10 minute in forme sa se raceasca, apoi scoatem checurile din forme.

Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise