Chec economic cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec economic cu mere

Ingrediente

  • 5 linguri ulei
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lgt otet
  • 250 ml apa calduta (sau lapte daca aveti)
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 mere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam uleiul, oul, zaharul, otetul si apa calduta, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam si esenta.

Merele le spalam bine. Unul il curatam, il taiem cuburi si presaram peste el un plic de zahar vanilat si lingurita de faina, iar pe celalalt il taiem felii si le dam prin zaharul vanilat ramas.

Cuburile de mere le adaugam in compozitia de aluat, iar apoi tapetam o tava de chec cu hartie de copt si turnam compozitia.

Deasupra punem feliile de mar si dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos. Verificam cu o scobitoare daca este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.

Textura checului va fi una pufoasa.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise