Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 borcan cu dulceata de mure(sau orice alta dulceata doriti)de 400 g
  • un strop de sare
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).

Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine.

Ungem o forma(eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai sus in ea.

Turnam si dulceata si amestecam .

Preincalzim cuptorul.

Dam la copt la 180 grade iar cand checul este facut(facem testul scobitorii) scoatem tava din cuptor si lasam checul sa se raceasca in ea apoi il scoatem din tava ,il pudram cu zahar pudra ,il taiem si................pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise