Incearca reteta simpla de chec de post cu apa minerala! Un desert delicios, pufos si economic, perfect pentru orice ocazie. Gateste rapid cu ingrediente accesibile!
Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, sarea, esentele, coaja de lamaie si mixam bine pana se dizolva zaharul.
Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem cacaoa si gemul de capsuni, iar in cealalta nuca de cocos. Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.
Tapetam doua tavi mici (20x8x5cm) de chec cu hartie de copt, punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru cca 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Gemul de capsuni se poate inlocui cu orice fel de gem sau dulceata
Dupa preferinta se poate pudra cu zahar praf vanilat.
Incearca si reteta de negresa pufoasa de post, cornulete de post cu ulei si bors sau prajitura de post cu mere. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise