Chec de mere golden

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 gr.unt
  • 300 gr.zahar si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 5 oua si 300 gr.faina
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • 4-5 mere golden(sau reineta)
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar(optional).Decorare:zahar pudra
  • scortisoara.

Mod de preparare

Se bat spuma untul cu zaharul si coaja de lamaie,treptat se adauga galbenusele.Albusele se bat spuma separat.Se adauga jumate din cantitatea de faina si jumate din albuse,se bate bine,apoi se adauga restul,se taie 3 mere cubulete mici si se adauga la blat,esenta,colorant alimentar(la copii le place,poate fi orice culoare,eu am pus galben-portocaliu)si drojdia.Se unge o forma rotunda cu unt,apoi cu faina,se toarna blatul.Peste se pun celelalte mere felii,zahar,scortisoara.Se da la copt cca.45 min.Pofta buna!

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise