Chec de mere cu stafide si migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 gr. unt
  • 300 gr. zahãr
  • 1 portocalã (coaja)
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 2 mere Golden
  • 1 lãmâie (sucul)
  • 150 gr. stafide
  • 2 linguri migdale tocate sau seminte de pin
  • zahãr pudrã

Mod de preparare

1) Bate bine untul cu zahãrul si coaja de portocalã.

Adaugã gãlbenusele pe rând si la urmã albusele spumã.

Merele se curãtã de coajã si se taie cubulete mici, se pune peste ele sucul de lãmâie.

2)Adaugã fãina cu praful de copt, merele, stafidele care au fost amestecate cu putinã fãinã si migdalele.

3)Unge o formã cu unt si fãinã, toarnã blatul si dã la copt la 190ºC, pt. cca. 45 min.

4)Serveste cu zahãr pudrã.

Pt. o prezentare elegantã puteti decora cu fructe de pãdure proaspete:)

Poftã bunã!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise