1)Mixeazã bine untul cu zahãrul.
Adaugã ouãle pe rând, mixând bine dupã fiecare.
Pune fãina cu praful de copt, amestecã bine si adaugã iaurtul (am avut iaurt de fructe la kg. asa cã am pus câteva linguri de iaurt). Adaugã ciresele decarosate si fructele de pãdure.
2)Unge cu unt si tapeteazã forma cu fãnã.
Toarnã compozitia si dã la copt.
Am fãcut 2 checuri, deci am dublat ingredientele.
Am musafiri dragi de acasã, pt. câteva sãptãmâni :)
Câte putin despre cirese:
Ciresul a fost introdus in Europa, fiind originar din Asia.
Ciresele pot avea diverse culori, cireasa acidã este folositã la fabricarea conservelor, compoturilor si bãuturilor alcoolice ca Kirsh, Cherry si Marasquino.
Ciresele contin proteine, calciu, fier si vitaminele A,B,si C.
Consumate proaspete au proprietãti diuretice si laxative.
Cireasa fiind foarte bogatã in tanin, consumatã in exces poate provoca probleme la stomac, fiind recomandate numai 200-300 gr. cirese pe zi.
Simbol:
In cultura japonezã, ciresul era asociat samuraiului, a cãrui viatã era asa efemerã ca a unei flori de cires.
Deja fructul semnifica senzualitate, sucul de cireasã coaptã este asa de intens in savoare si culoare cã este comparat primei iubiri.
In aparentã, aduc cu buzele iubitei...
Ca tatuaj, cireasa reprezintã castitatea femininã si puritatea.
Odatã ruptã din pom, inseamnã pierderea inocentei...
In India, floarea de cires este cosideratã sfântã, se zice cã in casele in care sunt aceste florii este binecuvântare.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise