Chec cu sticksuri din dovleac. Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri,care se vor folosi la chec.
-Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri,care se vor folosi la chec.
-Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea ,pret de cateva minute, apoi se opreste mixarea.
-Intr-un castronel se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor, dupa care se adauga,putin cate putin peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.
-Intr-un castronel se pune faina de grau si praful de copt, se omogenizeaza, se presoara sub forma de ploaie peste compozitie si se continua omogenizarea,incet cu aceiasi spatula, pana la incorporarea foarte bine a toate ingredintele.
-Intr-o tava rotunda se aseaza hartie de copt, pe mijlocul tavii se aseaza o cutie de tabla de la un compot, cutie care a fost imbracata in hartie de copt, se aseaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,pe margini si se toarna compozitia in tava. Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava, prin interior si pe langa cutie, pana se termina,apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora. Se taie cand se raceste. Sa aveti pofta dragilor!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise