Chec cu rubarbă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent, pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină.
  • Atenţie, numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice; ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/)
  • - 500 g de rubarbă
  • - 100 g unt
  • - 150 g zahar
  • - 3 ouă
  • - 1 praf de sare
  • - 200 g făină
  • - 1 pachet de zahăr vanilat
  • - 1/2 pachet de praf de copt

Mod de preparare

Rubarba se taie în cuburi mici.

Se freacă untul spumă, se adaugă zahăr, ouă, sare şi zahăr vanilat.Se bate până când se albeşte.

Se amestecă cu rubarba.

Se adaugă praful de copt la faină şi apoi se adaugă în prima compoziţie.

Se pune în formă de chec unsă şi presărată cu faină sau căptuşită cu cu hartie de copt.Se coace până se rumeneşte bine.

Eu a făcut 2 porţii şi am pus în tavă mare.

Aveţi răbdare să se răcească!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise