Se curata o rodie si se colecteaza semintele intr-o farfurie.
Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Separat , se bate usor oul, apoi se adauga piureul de banane, uleiul,si laptele.
Se adauga la compozitia de faina si se omogenizeaza, apoi se adauag semintele de rodie si migdalele.
Se ung cu ulei si se presara cu faina 2 tavite de chec cu dimensiunile de 20/10 cm si se toarna in ele compozitia de chec.
Se presara checul deasupra cu cateva seminte de migdale si rodie , pentru decor.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius si se coace cca 40-45 de minute( sau pana o scobitoare introdusa in chec iese uscata).
Se lasa sa se raceasca in tavita 10 minute apoi se scoate pe un gratar sa se raceasca complet.
Pofta buna!
Foarte multe retete din internet sau carti de bucate folosesc unitati de masura neconventionale.
Eu am cumparat un set de linguri de plastic cu care masor ingredientele.
Am scos dintr-o carte de bucate echivalentele lor in grame.
1 cana de -unt echivaleaza cu 250 grame
-zahar
-orez
1 cana de-faina echivaleaza cu 125 grame
1 cana de -zahar pudra echivaleaza cu 150 grame
1 cana - lichid 240 ml
½ cana -lichid 120 ml
1/3 cana -lichid 90 ml
2/3 cana -lichid 150 ml
¼ cana -lichid 60 ml
¾ cana -lichid 180 ml
Temperatura cuptorului
300°F echivaleaza cu 150°C sau Nr. 2
325°F 160°C 3
350°F 180°C 4
375°F 190°C 5
400°F 200°C 6
425°F 220°C 7
450°F 230°C 8
Le am scrise pe prima pagina a caietului meu cu retete si oricand am nevoie de ele , le am la indemana.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise