Curatati perele, eliminati semintele si partea lemnoasa si taiati-le lamele. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si rumeniti usor perele, intorcandu-le pe ambele parti.
Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu unt o forma de chec si tineti-o la frigider (scoaterea checului va fi mai usoara). Zdrobiti samburii de nuca (ceva mai mari), prajiti-i 2 minute intr-o tigaie de teflon fara grasime si lasati-i sa se raceasca.
Amestecati intr-un castron faina, praful de copt, 1 priza buna de sare si putin piper, spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand - putin cate putin - uleiul si vinul. Cand aluatul devine neted, adaugati nuca, lamelele de para (caldute) si branza taiata cubulete. Amestecati din nou si turnati aluatul in forma unsa, tinuta la frigider.
Dati checul circa 40 de minute la cuptorul incins, lasati-l sa se raceasca (dupa ce ati incercat cu lama cutitului daca s-a copt), scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat felii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise