chec cu miere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g miere de albine
  • 100 g rahat
  • 100 g nuci sau smochine
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 cescuta rom
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de vanilie
  • cca 250 g faina

Mod de preparare

Se freaca mierea de albine singura cca 15 minute,se adauga apoi galbenusurile unul cate unul frecand mereu, apoi uleiul , zaharul, romul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia, apoi albusurile batute spuma .Se amesteca totul de sus in jos, cu atentie ca sa nu cada aluatul.Se adauga nucile pisate sau smochinele taiate marunt si rahatul.Se unge forma cuunt si se tapiteaza cu faina.Se coace cca 40 minute, la foc potrivit.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise