Se spala stafidele si feliile de mere uscate si se inmoaie in rom. Se freaca spuma untul cu zaharul, incorporand ouale, unul cate unul.
Se amesteca in continuare, pana ce s-a dizolvat complet zaharul, dupa care se adauga sarea, scortisoara, faina, praful de copt si nuca macinata. La urma, se incorporeaza, amestecand usor, stafidele si merele inmuiate in rom. Se incinge cuptorul la 180gr..
Se unge cu unt o forma de chec (lungimea: 20 cm) si se toarna in ea aluatul, se niveleaza la suprafata si se da checul la cuptorul incins.
Dupa ce s-a copt, se rastoarna, se lasa putin sa se raceasca si se orneaza cu rondelele de mar glasate.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise