CHEC CU MERE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 2 cani mere rase, 2 cani zahar, 2 oua,
  • 2 cani faina, 1 lingurita amoniac, facultativ se poate adauga coja rasa de lamaie sau de portocala
  • Pentru glazura: 7 linguri zahar, 5 linguri apa, 3 linguri cacao, 1/2 pachet unt/ margarina, esenta de rom/ vanilie.

Mod de preparare

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul, coaja rasa de lamaie/ portocala. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt sau untura si se coace, in cuptorul preincalzit, la foc potrivit spre mic.

Cand este aproape copt checul, se pregateste glazura. Pentru glazura se fierb toate ingredientele timp de aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc si se adauga esenta rom sau vanilie.

Cand inca este cald checul, se toarna peste el glazura. Se scoate din tava cand s-a racit.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise