Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul.
Untul il topim.
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra.
Adaugam untul topit, apoi iaurtul.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le incorporam.
Radem coaja de la lamaie, punem si doua linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie apoi bobitele de ciocolata.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscari usoare.
Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec, turnam compozitia.
Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si este copt, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se racoreasca si servim.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise