1. Se separa albusurile (3 la numar, unul il lasam deoparte pentru glazura) de galbenusuri si se bat spuma tare cu citeva linguri de zahar.
2. Intr-un alt vas galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul ramas.
3. Se adauga frisca lichida si se mixeaza bine pana compozitia devine ceva mai solida.
3. Apoi se adauga pe rand untul, esenta de lamaie, faina (proaspat cernuta) amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit, cu miscari verticale si delicate se incorporeaza si albusurile batute spuma.
4. Se toarna aluatul obtinut in tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit.
5. Se coace la temperatura de 170-180 grade, timp de cca 45-50 minute, pana trece checul de testul cu scobitoarea, adica sa o scoatem uscata din chec.
6. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar si se lasa macar 30 minute sa se racoreasca.
7. Se poate pudra cu zahar pudra ori se poate de uns cu o glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie (de ex 3 linguri de zahar pudra si tot atata zeama de lamaie, pusa putin cate putin, astfel incat sa obtinem o pasta usor de intins pe chec). Sau mai simplu si mai usor se poate de preparat glazura din comert de la Dr. Oetqer conform instructiunilor de pe plic (se prepara cu citeva lingurite de apa).
Varianta de glazura care am ales-o eu de data asta a fost cea facuta in felul urmator:
albusul de ou se bate spuma cu 250 g zahar pudra si un pliculet de zahar vanilat si la sfarsit am adaugat si zeama de la jumatate de lamaie si am mixat bine.
Pentru a se imbiba mai bine eu i-am taiat citiva milimetri din partea de sus a checului. Glazura se toarna peste chec atunci cind el s-a mai recorit deja si se lasa ca aceasta sa se intareasca putin apoi se poate servi. Am decorat cu o jumatate de lingura rasa de lamaie.
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise