Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa care se vor amesteca si se vor bate putin impreuna. Se va adauga faina (care trebuie sa fie proaspat cernuta pentru a fi bine oxigenata) si praful de copt, se va mesteca bine, dupa care urmeaza uleiul si se amesteca (veti obtine o masa vascoasa). Se adauga miezul de nuca maruntit.
Portionati masa obtinuta in doua cratite separate si intr-una din jumatati adugati cele 2 lingurite de cacao si amestecati bine (veti obtine o jumatate de aluat cu gust si culoarea ciocolatei).
Gutuile taiate felii se vor pune la fiert intr-un sirop facut din 200 ml apa si 3-4 linguri zahar. Se vor fierbe pana cind se vor inmuia de-a binelea. Dupa care se vor lasa sa se raceasca, iar intre timp introduceti aluatul la cuptor in felul urmator: in tava se va pune o hartie pentru copt si se va pune mai intai alutul alb, iar in mijlocul acestuia se va turna atent si cel cafeniu, astfel incat sa obtineti marginile albe/galbene, iar mijlocul cafeniu. Se va introduce la cuptor la foc mic timp de 20 minute, iar dupa 20 minute de copt se va scoate si se vor ajeza gutuile feliate/insiropate, respectiv se va turna deasupra si siropul rezultat la fierbere. Se va mai da la cuptor pentru inca 20 minute.
Dupa ce este gata, se va lasa la racit si se va pudra cu zahar pudra vanilat.
Se mai poate deasemeni de servit cu lapte condensat, frisca; merge de minune la ceai sau cafea.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise