Se curata dovleacul de coaja, se taie cubulete .Intr-un castron de portelan sau special pentru cuptorul cu microunde ,se pune dovleacul se pudreaza cu un praf de sare si se baga la microunde timp de 10 minute la 600w sau 900w(eu am tinut 8 minute la 900w).Apoi se scoate si se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit.
Tocam nuca la cutit sa fie mai mare si o dam de o parte.
Dupa ce s-a racit dovleacul ,si scurs de zeama ,timp cat a stat in strecuratoare ,il pasam cu furculita .Obtinem un piure lucios ,fin si zemos.
Topim untul un minut la microunde,punem cele 2 oua,zaharul si le batem cam 5-7 minute pana se albesc si se topeste zaharul.Punem sucul de portocale ,praful de sare ,scortisoara si faina amestecata cu praful de copt .Le batem bine cu mixerul.Punem si piureul de dovleac,mai mixam cam 2-3 minute, pana prinde consistenza unui aluat fluid si fin.Punem si nuca ,o amestecam cu o lungura putin in aluat .Pregatim cu foaie de copt (sau ungem cu un si pudrat cu un praf de faina)2 tavi de chec si turnam compozitia.
Introducem tavile in cuptorul incalzit din timp , timp de 35-40 de minute la temperatura de 160 de grade cu luft sau 180 de grade fara luft.
Este foarte fin si aromat , pe gustul celor care le place dovleacul .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise