Chec cu cacao

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -8 ouă
  • -un pahar de faină
  • -un pahar de zahăr
  • -esenţe
  • -un praf de sare
  • -4 linguri de ulei
  • -3 linguri cacao
  • -nuci

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat, se bat albusurile (atentie! trebuie alese foarte bine la inceput! sa nu scapam nici un fir de galbenus in albusuri!!!). Cand albusurile sint deja tari, se pune tot zaharul odata si putina esenta, iar apoi se bat bezea.

Se amesteca gălbenuşurile cu albuşurile, după care se adaugă făina.

Puneti niste compozitie intr-un castron si adaugati cele 3 linguri de cacao.

Turnati umplutura simpla in 2 tavi de chec unse cu unt si presurate cu faina, dupa care puneti nuci deasupra(optional)

Bagati in cuptorul incalzit si dati la foc mic;)

Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise