CHEC BATRANESC

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pahare faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 1 pahar de ulei
  • 4 oua
  • 2 pahare nuci macinate
  • bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare

Se bat ouale impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul si laptele. Se incorporeaza intai miezul de nuca si dupa faina. La final se adauga bicarbonatul stins in otet si zaharul vanilat.

Cantitatea de aluat este pentru doua tavi de chec. Tava se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.

Se lasa in cuptor la foc mediu, aproximativ 40 minute.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise