1. Se porneste cuptorul si se pregatesc tavile (se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina).
2. Se separa galbenusurile de albusuri.
3. Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare, apoi se adauga uleiul, putin cate putin, ca la maioneza.
* Daca se taie, se pune zaharul si se freaca.
** In cazul in care va este teama sa nu se taie, se amesteca pur si simplu galbenusurile cu sarea, zaharul si apoi cu uleiul.
4. Albusurile se bat spuma cu zaharul (in cazul in care nu s-a taiat "maioneza"). Se adauga la spuma si pliculetul de zahar vanilat.
5. Se adauga spuma din albusuri peste "maioneza" din galbenusuri si se omogenizeaza.
6. Se adauga si faina si se amesteca.
*** Optional: Se pune intr-o cana 1/2 de pliculet de praf de copt si se stinge cu 3 linguri de apa, dupa care se adauga la compozitie. Mama nu pune, dar mie mi-a fost teama ca nu o sa iasa pufos.
7. O parte din compozitia obtinuta se pune in tavi. Cealalta parte se amesteca cu 1-2 lingurite de cacao (Eu am adaugat si putina esenta de rom). Se toarna in tavi, deasupra primei parti de compozitie.
**** Pe deasupra am presarat cateva alune de padure crude, maruntite.
8. Se pun tavile in cuptor la foc mediu.
9. Dupa 10-15 minute, in functie de cum arata checul, reglam intensitatea focului si mai lasam 15 minute.
Acum depinde de la cuptor la cuptor. La mine, dupa cele 30minute, checul cel mare era inca molicel, asa ca am lasat tavile inca putin. Poate cu 2-3 minute mai mult decat trebuia. Dar chiar si asa mai "rumenit", avand in vedere ca e pentru prima data cand fac chec, a iesit foarte bun.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise