Chec aperitiv multicolor

Intr-adevar acest chec este un aperitiv gustos, avand in compozitie o multime de ingrediente care-i dau o aroma deosebit de placuta.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 80 ml iaurt
  • 30 ml ulei masline
  • 200g carnaciori afumati
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei galben
  • 80 g branza telemea sau cas sarat
  • 50 g mozzarella sau cascaval
  • 10 masline negre taiate rondele
  • 2 linguri marar verde tocat marunt
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-adevar acest chec este un aperitiv gustos, avand in compozitie o multime de ingrediente care-i dau o aroma deosebit de placuta si cu care iti poti impresiona invitatii la masa sau de ce nu familia.Trecem acum la prepararea checului:

Mai intai ne vom ocupa de ardei, pe care ii vom taia bucatele nu prea mici, cascavalul si branza le vom da pe razatoare, maslinele le scoatem samburii si le vom taia rondele sau bucati nu prea mari, la fel si carnaciorii, fie ii vom felia, sau ii vom taia bucati mai mici.

Intr-un bol mai mare vom bate ouale cu uleiul de masline, cu ajutorul unui tel, apoi vom adauga ardeii grasi, branza si cascavalul rase, rondelele de masline, mararul tocat marunt si iaurtul, iar la final vom asezona dupa gust. Dupa ce am amestecat totul bine, vom adauga faina care a fost in prealabil amestecata cu praful de copt. Vom pregati o forma de chec pe care am captusit-o cu hartie de copt, turnam compozitia in forma si o vom da la cuptorul preincalzit la temperatura de 170 de grade C, timp de 45 de minute.

Inainte de a se finaliza termenul de coacere, vom avea grija sa-l rumenim putin, apoi il scoatem si-l lasam sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit, il putem felia si se poate servi rece sau chiar mai caldut. Sa nu va speriati daca checul va da putin inapoi, este ceva normal pentru ca ingrendientele din compozitie sunt destul de grele. Este un aperitiv gustos si foarte delicios.

Va doresc spor si Pofta buna !

Specific: Romania

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise