Chec aperitiv

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 150 g cascaval Dobrogea,
  • 200 g bacon,
  • 4 oua,
  • 220 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 ml vin alb,
  • 100 ml ulei de masline,
  • 50 g alune sarate,
  • 1 lingurita ulei de floarea-soarelui,
  • 2 lingurite cimbru,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu un strat subtire de ulei o forma de chec si puneti-o in frigider.

Taiati cascavalul cubulete si baconul fasii si prajiti baconul intr-o tigaie (de teflon) fara grasime, pana ce se rumeneste frumos.

Puneti intr-un castron faina, praful de copt si piperul. Spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand, putin cate putin, vinul alb si uleiul de masline.

Cand aluatul este neted, adaugati cascavalul, fasiile de bacon, cimbrul faramitat si alunele zdrobite.

Dati checul 45 de minute la cuptor si cand s-a copt - verificati cu lama de cutit -, lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat cubulete, ca aperitiv.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise