Chec alb negru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 2 checuri lungi
  • ptr compozitia alba
  • 140 gr de unt
  • 1pahar+1lingura de zahar
  • 3 oua mari sau 4 potrivite
  • 2pahare de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • putina sare
  • 275 gr smintina
  • ptr compozitia neagra
  • 1/4 pahar suc de portocale
  • 1lingurita nes cafe
  • 1/4 pahar de cacao
  • 1/3+1lingura de zahar
  • 1lingura de faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa marunt
  • 1paharel de licher de portocala sau de cafea.

Mod de preparare

Intii se ung 2 tavi lunguiete cu putin unt si se tapeteaza cu faina.

compozitia alba.-Se bate bine untul cu zaharul pina nu se mai simte deloc zaharul si adaugam treptat cite un ou,se freaca bine si se adauga restul componentelor si se lasa putin deoparte.

compozitia neagra- Intr-un bol se pune cacao si nescafe si se incalzeste putin sucul de portocale si se adauga la cacao se freaca bine se adauga zaharul si faina si se amesteca in continuare se adauga coaja rasa si licherul si se mai amesteca putin.

Se toarna compozitia alba in tave si din compozitia neagra deasupra si se poate face un joc .Se da la copt la 175 de grade aproape 30 de minute pina cind scobitoarea iese uscata.Iese gustos chiar daca nu e prea inalt.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise