Chec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 1 si ½ zahar (cana),
  • 1 si ½ faina (cana),
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 pahar ulei (lung),
  • stafide, nuci, ciocolata (optional)

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar.

Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, restul de zahar si zaharul vanilat.

Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se adauga faina in ploaie.

Se ung 2 tavi cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia.

Optional deasupra se presara stafide sau nuci.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se coace la 180 grade 40-45 minute.

In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.

Se lasa sa se racoreasca 20 min, apoi se scot si se pudreaza cu zahar

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise